bahan - bahan :
sebungkus makaroni - aku guna elbow san remo 500g
sebungkus daging kisar - 400g, aku guna brand ramly
bawang putih 3 ulas
2 s/b sos cili
2 s/b sos tomato
2 s/b kicap masin
2 s/b kicap manis
2 s/b cili kisar - resepi cili kisar
tomato 2 biji
telur 2 biji
minyak 2 s/b
cara memasak makaroni :
panaskan air dalam rice cooker
masukkan 1 s/k herba , garam, minyak
apabila air mendidih, masukkan semua makaroni ke dalam air
masak selama 20 minit @ hingga lembut
angkat, lalukan bawah air, dan tos
cara memasak :
tumiskan bawang putih |
masukkan daging masak hingga air keluar dari daging |
masukkan cili kisar untuk lebih rasa pedas. resepi cili kisar |
Air telah keluar dari daging,... masukkan cili kisar |
masak sehingga cili betul2 masak |
masukkan sos, kicap, gula, garam dan sebagainya |
masukkan makaroni yang teah direbus |
pecahkan telur dan masukkan tomato |
masukkan potongan cili untuk hiasan |
taraaaaa...! siap ! |
No comments:
Post a Comment